Onderzoek

Onderzoek geeft ons waardevolle inzichten waarmee we onze behandelingen steeds kunnen vernieuwen en verbeteren.

Onderzoek naar de effectiviteit van KAP

Continu vernieuwen

We vinden het belangrijk om ons programma continu te vernieuwen en verbeteren. Daarom doen we naast behandelingen ook wetenschappelijk onderzoek. Dit helpt ons de effecten van onze behandelingen beter te begrijpen en breder beschikbaar te maken.

Daarnaast willen we onderzoeken hoe KAP precies werkt en voor wie het het meest geschikt is. We werken hierbij nauw samen met Nederlandse universiteiten en medische centra, zoals de Erasmus Universiteit Rotterdam, UMC Utrecht en Radboud Universiteit Nijmegen. Ons onderzoeksteam staat onder leiding van prof. dr. Rutger Engels.

De onderzoeken worden beoordeeld door een onafhankelijke ethische commissie. Je kunt gevraagd worden om deel te nemen aan een onderzoek, maar deelname is altijd vrijwillig en je kunt op elk moment stoppen.

We delen onze onderzoeksresultaten via wetenschappelijke publicaties, die we ook op onze website plaatsen.

Werkzame Mechanismen van een KAP Behandeling

Een KAP (Ketamine Assisted Psychotherapy) behandeling helpt op verschillende manieren bij het verbeteren van je psychische gezondheid en persoonlijke groei. Hier zijn de belangrijkste werkzame mechanismen:

  • Dieper bewustzijn: Tijdens een KAP sessie kom je in een diepere staat van bewustzijn. Dit helpt je om beter te begrijpen wat er in je onderbewustzijn gebeurt en om moeilijke emoties en problemen aan te pakken.
  • Sterke leerervaring: De intense ervaring van een KAP sessie kan je nieuwe inzichten en leerervaringen geven die je helpen om beter met je problemen om te gaan.
  • Zingeving en zelfcompassie: Tijdens de behandeling leer je meer over wat echt belangrijk is in je leven en ontwikkel je meer begrip en vriendelijkheid voor jezelf en anderen.
  • Betere leerbaarheid: Na een KAP sessie is je brein meer open voor nieuwe inzichten en veranderingen, wat de therapie nog effectiever maakt.
  • Veilige hechting: De therapeut is er om je te ondersteunen tijdens de sessie. Dit zorgt voor een gevoel van veiligheid en kan helpen om gezondere relaties op te bouwen.
  • Zelfhelend vermogen: KAP activeert je natuurlijke vermogen om jezelf te helen. De inzichten en ervaringen die je tijdens de sessies opdoet, helpen je om positieve veranderingen in je leven aan te brengen.